Floaten voor intensieve sporters


Sporten is fantastisch voor lichaam en geest. Voor het luchten van frustraties en het onderhouden van sociale contacten. Voor het soepel houden van spieren en gewrichten en voor het opbouwen en onderhouden van de natuurlijke weerstand.

Overspanning

nspanning kan alleen door ontspanning worden tegengegaan, maar een lang rustig proces is vandaag de dag niet altijd mogelijk of wenselijk. Zwaartekracht is een fenomeen waarbij we niet dagelijks stilstaan, maar het is toch alom aanwezig. Bij sportkwetsuren, met name die aan spieren en gewrichten, staat onbewust constant neerwaartse druk op het lichaam. Dit wordt grotendeels door de spieren en gewrichten opgevangen.

Geen externe prikkels

Door het ontbreken van externe prikkels, raken zowel lichaam als geest totaal ontspannen. De hersenactiviteit wordt verlaagd naar de thetafase, die normaliter alleen tijdens het slapen kan worden bereikt. Deze fase wordt geassocieerd met creativiteit, inspiratie, dromen en beeldend denken. Een uur floaten staat gelijk aan 4 tot 6 uur slaap.

Voor aanvullende informatie of om alvast een floatsessie te reserveren kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.