Floaten tijdens uw zwangerschap


Zwangerschap is een prachtige periode in het leven van de vrouw. Het resultaat van liefde en romantiek, dat op zich weer resulteert in het meest speciale moment ter wereld: het moment dat nieuw leven door de moeder op de wereld wordt gezet om zijn of haar eigen leven te gaan leiden.

Lichamelijke ongemakken

Waar het ene lichaam zich vanaf de verwekking ontwikkelt vanuit een bevruchte eicel, verandert ook het lichaam van de dragende moeder op snelle wijze. Dit proces verloopt voor geen enkele vrouw op dezelfde wijze. Waar het een geestelijk rijke periode is, kan het gepaard gaan met lichamelijke ongemakken van allerlei aard, tot aan nauwelijks draaglijke pijn. Vanwege de vrucht is het vitaal het nemen van chemische additieven tot een absoluut minimum te beperken.

Floaten

Floaten, ofwel Floatation REST (Restricted Environmental Stimulation Technique), heeft bewezen positieve effecten op de dragende vrouw. De gewichtloosheid verlicht de druk op spieren en gewrichten voor een korte periode volledig, waardoor deze versneld herstellen. Floaten geeft directe pijnverlichting door het versnelde herstel, omdat er geen enkele druk op spieren en gewrichten wordt uitgeoefend.

Het speciale epsom-zout heeft bovendien een bekende helende werking; zo verandert het water in zout water, waarbij de vrouw een lichte opwaartse druk voelt. Het lichaam voelt vederlicht aan, de druk van het meedragen van nieuw leven wordt even totaal niet ervaren. De wervelkolom ervaart ontlasting en de spieren in de onderrug, die het extra gewicht dat zich aan de voorzijde van het lichaam groeit tegenwicht moeten geven, kunnen herstellen. Ook het zenuwstelsel profiteert van het uitblijven van de zwaartekracht: de spijsvertering komt op gang en de bloeddruk daalt.

Geen externe prikkels

Door het ontbreken van externe prikkels, raken zowel lichaam als geest totaal ontspannen. De hersenactiviteit wordt verlaagd naar de thetafase, die normaliter alleen tijdens het slapen kan worden bereikt. Deze fase wordt geassocieerd met creativiteit, inspiratie, dromen en beeldend denken. Een uur floaten staat gelijk aan 4 tot 6 uur slaap.

Voor aanvullende informatie of om alvast een floatsessie te reserveren kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.