Floaten bij medische ongemakken


Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel kwalen en aandoeningen bekend die het menselijk lichaam kunnen aantasten en voor elke kwaal zijn vele voorgestelde chemische geneesmiddelen. Hierbij gaat men er echter vanuit dat het lichaam zich zonder een toevoeging niet kan herstellen. Vaak wordt de balans tussen gezonde geest en gezond lichaam onderschat of zelfs volledig uit het oog verloren.

Gewichtloosheid door Epsom-zout

Naast het ervaren van gewichtloosheid door de aanwezigheid van Epsom-zout, wat druk wegneemt van spieren en gewrichten, heeft dit zout nog een aantal andere medische voordelen. Zo gaat het calcificatie in gewrichten tegen en heeft het een helend effect op huidaandoeningen zoals eczeem en dermatitis. Het reduceert het opgebouwde zuur in het lichaam en werkt op het herstel van het zuur-/ base-evenwicht. De langst bekende werking van Epsom-zout op de mens is sinds jaar en dag de verbeterde slaap die men ervaart na onderdompeling in een bad met water en Epsom-zout.

Vanwege de rustgevende eigenschappen en resultaten van floaten op het lichaam wordt het bovendien gezien als een sterk middel in stressbestrijding. In een uurtje floaten kan het lichaam een rust ervaren die gelijk staat aan ongeveer driekwart nacht slaap

Raak ontspannen

Door het ontbreken van externe prikkels raken zowel lichaam als geest totaal ontspannen. De hersenactiviteit wordt verlaagd naar de thetafase, die normaliter alleen tijdens het slapen kan worden bereikt. Deze fase wordt geassocieerd met creativiteit, inspiratie, dromen en beeldend denken. Een uur floaten staat gelijk aan 4 tot 6 uur slaap. Floaten stimuleert ook de aanmaak van endorfine.

Voor aanvullende informatie of om alvast een floatsessie te reserveren kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.