HOE FLOATEN JE KAN HELPEN BIJ DE DIAGNOSE KANKER

Kanker. Het kan een grote impact hebben op je leven. En op je relatie of gezin. Hoe hiermee om te gaan valt niet mee. Er komt verschrikkelijk veel op je af. Eerst het vermoeden, onzekerheid, wachten op een diagnose. Het niet willen weten. Dan de diagnose, kanker: kwaadaardig. Je komt in een stroomversnelling terecht met weinig tijd om na te denken want er moet immers gehandeld worden.

Je ondergaat verschillende behandelingen, je hebt weinig keuze. De behandelingen laten wel hun sporen na: bijwerkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen, littekens, amputatie. Je zelfbeeld is geschonden, je lichaam is zo anders dan daarvoor. Wanneer deze periode van behandelen eindelijk voorbij is, kun je het gevoel hebben dat je in een zwart gat valt.

De constante stroom van artsen, verpleegsters en eindeloze gedachten geeft ontzettend veel stress voor lichaam en geest, precies als het rust nodig heeft.

In dat proces kan floaten een enorme positieve bijdrage leveren. Gewichtloos drijven in het magnesium, prikkelvrij geeft lichaam en geest een ontzettende boost in het herstel.

EVEN GEEN ZORGEN

Iedereen heeft inmiddels gehoord van de kracht van meditatie. Hoewel het geen wondermiddel is, brengt het bewezen positieve voordelen voor lichaam en geest met zich mee. Floaten kan worden gezien als de snelweg naar meditatie.

Float-sessies bieden wat maar weinig andere therapieën of behandelingen kunnen: een vast uur van pure, onvervalste vrede. Onze geest en lichaam reageren samen op stress. De constante inbreng van medisch personeel, plus de nooit eindigende angsten die in je eigen hoofd opkomen, kunnen heel snel overweldigend worden. De meest voorkomende feedback die wij krijgen van ons klanten is een gevoel van kalmte en rust dat zij na afloop van sessie hebben en ook een tijd aanhouden. Zelfs een enkele float-sessie kan je rust bieden en emotioneel welzijn om je medische uitdagingen het hoofd te bieden.

EVEN PIJNVRIJ

Een van de meest populaire toepassingen van floaten vandaag is pijnbestrijding , in het bijzonder chronische pijn. Wanneer we een floatcabine binnengaan, lijkt ons lichaam in het water te smelten. Dit verlies van zwaartekracht heeft grote voordelen voor pijn. Tijdelijk verdwijnt de pijn en kan het lichaam zich volkomen gaan ontspannen.

Een ander verrassend voordeel van zweven is de hoge concentratie magnesium in Epsom-zouten. Veel geneesmiddelen voor chemotherapie breken magnesium af in het lichaam.  Floaten zorgt door de opname van het magnesium voor een optimaal magnesiumpeil.

Floaten is geen vervanging voor andere medische behandelingen, maar kan serieuze verlichting bieden voor kankerpatiënten die moeite hebben om vrede te vinden in hun tijd van nood.

Boek hier direct uw eerste floatsessie.