EEN SIMPEL WAPEN TEGEN BURN-OUT!

“In dit artikel deel ik een simpel wapen tegen volksziekte nr. 1: de Burn-out. Dit wapen kun je vandaag al gebruiken, zodat je voorkomt dat je 1 van de 8 mensen bent die zich 3/4 jaar moet ziek melden.”

De cijfers zijn bekend, maar ik zet ze toch nog even op een rijtje. Gewoon, omdat ze zo volslagen krankzinnig zijn.

Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland.

 

  • In 2011 werd bij  1 op de  8 werknemers een burn out geconstateerd.
  • Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim.
  • De jaarlijkse verzuimkosten gerelateerd aan een burn-out worden begroot op 1,8 miljard euro.
Dat berekenden het CBS, TNO en Arboned. Klik op deze link voor meer informatie; http://www.monitorarbeid.tno.nl/publicaties/factsheet-werkstress

 

Wat een cijfers vind je niet?! En dan hebben ze het nog niet eens over de impact die een burn -out heeft op iemands privéleven. Als de burn-out niet de oorzaak was van bijvoorbeeld een zware scheiding, dan zijn er ontelbare relaties verloren gegaan door de gevolgen van een burn-out. Het meest schokkende vind ik eigenlijk nog wel de ontwikkeling onder de jongeren. Regelmatig hebben wij studenten met een burn-out bij ons. Dit terwijl ze in de bloei van hun leven zouden moeten zitten.

Ik vind eigenlijk dat wij niet gemaakt zijn voor het leven in de 21e eeuw.

De maatschappij is snel en je hebt misschien het gevoel dat je daar in mee moet gaan. Je leven is al snel druk en vol met prikkels. Het begint met voeding, prikkels en druk van de maatschappij, werk en dan heb je natuurlijk nog SOCIAL MEDIA EN WHATS APP….

Als je te lang stress ervaart of als deze te intens is, kan dit zeer nadelige gevolgen hebben voor je lichaam en geest. Het lichaam is wetenschappelijk gezien niet gemaakt voor langdurige stress.

Wist jij dat wanneer je je 3x of vaker per jaar ziek meld dat je grote kans loopt om onderweg te zijn naar een burn-out?

De spanningen die je opbouwt in het dagelijkse leven moeten ook weer afgebouwd worden. Je lichaam heeft diepe ontspanning nodig om goed te kunnen functioneren. Floaten is wetenschappelijk bewezen de meest effectieve manier om snel de stresshormonen in je lichaam te verlagen. Tot wel 30% na je eerste float!  Floaten werkt ook cumulatief dus met meerdere sessies wordt het alleen maar beter. We hebben reeds meer dan 20 mensen met een burn-out na periode 6 weken intensief floaten weer terug aan het werk gekregen.

Voel je je gestrest en wil jij je niet laten raken door een burn out of juist UIT die burn-out? Neem actie! Start met het R2 pakket en laat je overtuigen van de kracht van diepe ontspanning en lage stress.

https://floathouse.nl/tarieven-en-reserveren/