FLOATEN SUCCESVOL TEGEN PTSS

7% van de Nederlanders kampen met PTSS    

Wat is PTSS?

Een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is de verzamelnaam voor een groep klachten die kunnen ontstaan na het meemaken van een of meerdere schokkende, traumatische gebeurtenis(sen). Trauma’s kunnen lichamelijk of geestelijk zijn. PTSS is een stoornis die ontstaat na een psychisch trauma dat je niet goed kunt verwerken. Hierdoor houd je lang lichamelijke en psychische stressklachten na het trauma.

Risicofactoren

Mensen die gewelddadige acties hebben meegemaakt of herhaaldelijk levensbedreigende situaties hebben meegemaakt, zijn meer kwetsbaar voor PTSS.

Personen die mogelijk PTSS ontwikkelen , zijn mogelijk door:
– Militaire ervaring
– Trauma
– Huiselijk geweld
– Schuld van de overlevende
– Drugsmisbruik
– Seksuele agressie

 symptomen

In tegenstelling tot lichamelijke gezondheidsproblemen, blijven symptomen van psychische stoornissen onopgemerkt in een vroeg stadia. De symptomen kunnen na de traumatische gebeurtenis zes maanden of langer aanhouden.

De volgende symptomen zijn van toepassing:
1. Flashbacks
2. Slapeloosheid
3. Ontkenning
4. Negativiteit

Deze symptomen kunnen worden behandeld met therapie zoals emdr en medicatie, maar er is ook sinds enkel jaren een nieuwe effectieve manier, namelijk floattherapie. Het  is eenvoudiger en effectiever gebleken.

Hoop voor PTSS-patiënten

Antidepressiva of antipsychotica worden meestal voorgeschreven aan mensen met PTSS. Ze helpen bij het verminderen van angst en stress, maar hebben veel bijwerkingen, waaronder hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid en opwinding. Deze medicijnen zijn ook verslavend en genezen de stoornis niet.
In meerdere landen wordt Floaten succesvol ingezet om PTSS te behandelen, nadat uit studies bleek dat floaten een effectieve manier was om met PTSS om te gaan en men versneld kon herstellen.

Wanneer u comfortabel in de floatcabine  gaat drijven, decomprimeert uw rug. Het stelt het zenuwstelsel in staat om meer te ontspannen. Je spieren en gewrichten blijven los en rusten volledig uit. De persoon ervaart gewichtloosheid, wat helpt bij het verlichten van drukpunten, gewrichten en stress.
De temperatuur van het water komt overeen met de buitenkant de huid. Het resulteert in het verlies van het gevoel van water binnen enkele minuten je waant je een grote oneindig veilige ruimte. Het gebrek aan prikkels stelt je hersenen in staat om onderdrukte beelden of herinneringen te confronteren met minder traumatische effecten.

Voor meer informatie of een reservering bel 0763030044 of mail naar info@floathouse.nl