6 redenen hoe floaten helpt vitaliteit binnen uw organisatie te verhogen!

Floaten wordt vaak gezien als een stressverlagende (herstel) oplossing voor atleten, studenten en creatieve individuen, maar er zijn echt geen grenzen aan wie er voordeel van kan hebben. Ondernemers vinden dat floaten steeds gunstiger is in de bedrijfsomgeving, omdat het de productiviteit op een veilige, gezonde manier verhoogt. Er zijn tientallen redenen waarom bedrijven hun werknemers hebben aangemoedigd om regelmatig te floaten en hier volgen enkele van de beste:

 

  1. Corporate Wellness

Human Resources (HR) moet een zichtbare bijdrage gaan leveren aan de (financiële) doelstellingen van de onderneming. Investeringen vanuit HR dienen verantwoord te zijn en een waardevermeerdering van de organisatie op te leveren. De ‘softe’ kant van HR wordt gekoppeld aan de ‘harde’ wereld van ondernemen. Corporate Wellness van Aon biedt u de juiste handvatten.

Voor HR-managers, CFO’s en CHO’s
Corporate Wellness maakt de effecten van investeringen op Employee Wellness inzichtelijk. Investeren in Employee Wellness verbetert de productiviteit van uw medewerkers, verlaagt verzuim- en verzekeringskosten en beperkt de risico’s van de onderneming. Met als gevolg succesvollere resultaten voor uw organisatie. Hoe u op een juiste manier kunt sturen, is sterk afhankelijk van de risico’s en kansen die specifiek gelden voor uw organisatie. Floatatietherapie is een unieke, effectieve methode voor stressvermindering en ontspanning en biedt een uitstekend alternatief voor verouderde programma’s. Volgens een studie gepubliceerd in het American Journal of Health Promotions kunnen werkgevers een opbrengst verwachten van $ 2,30 tot $ 10,10 voor elke $ 1 die wordt besteed aan wellness-programma’s.

 

       2. Verbeter de creativiteit

Voor bedrijven die gedijen van frisse ideeën en creativiteit, kan floaten een uitstekende optie zijn om de hersenen op te laden. Tijdens het floaten kan ieder individu volledig ontstressen op fysiek en mentaal niveau, wat de creativiteit stimuleert en duidelijkheid en visualisatie bevordert.

 

  1. Vergroot loyaliteit

 Niet alle bedrijven hebben de middelen voor een luxe bedrijfskantine, fitnessruimte of kunnen onbeperkte vrije tijd aanbieden. Heel vaak zijn het de kleine, maar betekenisvolle aandachtspunten die in het voordeelprogramma  het verschil maken voor de werknemer. De toevoeging van floaten aan een wellness-programma laat uw werknemers weten dat het bedrijf stappen onderneemt om hun gezondheid en welzijn te verzekeren en dit op zijn beurt genereert een significante loyaliteit. Omzet is kostbaar. Mensen werven kan ontmoedigend zijn en het vervangen van kennis kost tijd en belast de rest van het team. De kleine stappen die u vandaag neemt om de loyaliteit van uw werknemers te verdienen, kunnen morgen een groot verschil maken.

 

  1. Prestaties verbeteren

Veel mensen melden dat floaten hen in staat stelt creatiever te denken met meer duidelijkheid en focus. Net als de sporter die float voor visualisatie voorafgaand aan een wedstrijd, kan de professional van vandaag die focus richten op paraatheid en het voorzien van hun doelen. Met elke verbetering in de prestaties van uw medewerkers, zal uw bedrijf gerelateerde verbeteringen in de algehele prestaties realiseren. 

 

  1. Verzacht rugpijn

Het is geen verrassing dat een grote meerderheid van de ondernemers last heeft van rug- en nekpijn. Dat is immers wat acht uur per dag achter een computerscherm voor het lichaam kan doen. Floatherapie is zeer nuttig gebleken bij het beheersen en verminderen van rug- en nekpijn. Het bevordert een diepe spierontspanning en kan helpen pijn en zwelling te verminderen. Minder pijn betekent meer productieve werknemers.

 

  1. Verminderd ziekteverzuim

Wanneer zoiets als floattherapie zulke diepgaande effecten op het welzijn van een persoon kan hebben, kan het resultaat een afname van het ziekteverzuim betekenen. Wanneer werknemers voelen dat ze gezond en verzorgd zijn, nemen ze minder snel vrij en voelen ze een beter gevoel van doelgerichtheid en loyaliteit.

 

Bent u bezig met de gezondheid van uw medewerkers??? En zou u graag willen weten hoe floaten uw vitaliteit binnen uw bedrijf kan verhogen??? Neem dan vrijblijvend contact op met Floathouse, bereikbaar op 076-3030044, voor meer informatie.