BIOHACK: CRYOTHERAPY

BIOHACK: WHOLEBODY CRYOTHERAPY

Een nieuw jaar komt eraan en je hebt jezelf waarschijnlijk al een aantal doelen gesteld voor 2020. Van de klassieke “Ik wil afvallen” tot “Ik wil beter slapen”, onze voornemens neigen vaak naar het verbeteren van onszelf en vooral onze gezondheid. We willen ons beter voelen en er beter uitzien maar schieten iedere keer tekort omdat het simpelweg niet zo eenvoudig is als we dachten. Maar wat als het nou wel eenvoudig is? Wat als je je problemen in slechts 3 minuten kunt bevriezen?

BIOHACKING

Eerst even kort de definitie van Biohacking:

Biohacking is een vrij nieuwe praktijk die kan leiden tot grote veranderingen in ons leven. Je zou het burger of doe-het-zelf biologie kunnen noemen. Het is het gebruik van nieuwe technologieën om ons leven te optimaliseren en te verbeteren.

Cryotherapie is een, oorspronkelijk uit Japan, populaire therapie voor de behandeling van tal van uiteenlopende kwesties. De therapie bestaat al decennialang maar tegenwoordig hebben de ouderwetse en onaangename “ijsbaden” plaats gemaakt voor Cryo cabines. Een Cryo Cabine stelt je lichaam bloot aan extreem koude temperaturen met behulp van vloeibare stikstof. De thermische schok zorgt ervoor dat je lichaam zijn “interne apotheek” opent en de bloedcirculatie voorziet van een breed scala aan levensondersteunende enzymen en hormonen. Cryotherapie wordt niet alleen gebruikt door topatleten en supermodellen, tegenwoordig kan iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren, de voordelen van Cryotherapie ervaren.

De voordelen van cryotherapie zijn eindeloos, maar hier onze Top 10!

 

  1. Herstel & prestaties

– Cryotherapie is populair onder topatleten vanwege het versneld herstel en verbetering van trainingsresultaten en algehele prestaties. Het versnelt het herstel met 50%

 

  1. Pijn & Artritis

– De anti-inflammatoire effecten van Cryotherapie kunnen spier-en gewrichtspijn drastisch verminderen. Het staat ook bekend als pijnverlichtend voor mensen met artritis. De aanmaak van witte bloedcellen zorgen dat ontstekingen geremd worden. De aanmaak van endorfine werkt juist pijnstillend.

 

  1. Gewichtsverlies

– Cryotherapie zorgt ervoor dat het lichaam het hormoon ‘noradrenaline’ produceert. Dit verhoogt het vet metabolisme tot wel 6 dagen en de impact van een enkele sessie is gelijk aan het verbranden van 500-800 calorieën.

 

  1. Stress & angst

– Tijdens de cryotherapie verhoogt je lichaam het niveau van endorfines in het bloed. Deze endorfines hebben een positieve invloed op je algehele stemming. Cryotherapie kan stress, angst en depressie verlichten waardoor je je gelukkiger voelt. Een positieve geest doet wonderen!

 

  1. Slapeloosheid

– Cryotherapie kan helpen bij slapeloosheid door het vrijkomen van serotonine, dit hormoon wordt omgezet naar melatonine. Stress en toename in gewicht wordt vaak gerelateerd aan weinig slaap. Slapeloosheid kan op zijn beurt weer leiden tot nieuwe problemen. Een goede nachtrust is dus belangrijk om optimaal te functioneren.

 

6. Ontsteking

-Cryotherapie vermindert ontstekingen in je lichaam door het vrijkomen van een verscheidenheid aan enzymen en door het stimuleren van het immuunsysteem.

 

  1. Productie van collageen

– Cryotherapie stimuleert de productie van collageen, een belangrijke bouwsteen voor je huid. Collageen vermindert de zichtbaarheid van rimpels en verhoogt de elasticiteit wat resulteert in een gladde huid en jeugdige verschijning.

 

  1. Huidaandoeningen

-Heb je last van een huidaandoening zoals acne of eczeem? Dan is het zeker de moeite waard om Cryotherapie te proberen. Veel van bovengenoemde voordelen spelen een rol in het verbeteren van de huid door spanning te verlichten, collageen te verhogen en ontstekingen te verminderen. Cryotherapie stimuleert celverjonging en verdrijft gifstoffen uit je lichaam. Al deze voordelen samen zorgen ervoor dat de huid opklaart en eczeem of psoriasis-achtige symptomen wegtrekken.

 

  1. Ontgifting

cryotherapie verhoogt de bloedcirculatie in je lichaam waardoor zuurstof, voedingsstoffen en enzymen makkelijker door het lichaam stromen.

 

  1. Algemene gezondheid & welzijn

Het terugbrengen van de voordelen van Cryotherapie tot slechts 10 is eigenlijk onmogelijk. Het is een krachtige behandeling met veel voordelen voor je algehele gezondheid en welzijn. Of je nu op zoek bent naar anti-verouderingsresultaten, verbeterde geestelijke gezondheid, hulp bij gewichtsverlies of vermindering van pijn, Cryotherapie is absoluut het proberen waard!